Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"

OBELEŽEN SVETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

Svetski dan mentalnog zdravlja je ustanovljen 10. oktobra 1992. godine od strane Svetske federacije za mentalno zdravlje (World federation for mental health), kao dan kada na globalnom nivou širimo znanje, svest i zalažemo se za bolje mentalno zdravlje.
Institut za javno zdravlje Vojvodine, zajedno sa brojnim partnerima, ove godine se pridružuje kampanji i ovaj dan obeležava pod sloganom „Osloni se na mene sad ti“, a posebnu pažnju posvećuje poverenju. Ko je onaj na koga se mi možemo osloniti i poveriti? To je pitanje koje treba svi sebi da postavimo.

U Opštoj bolnici Zrenjanin, kao i svake godine, ovaj dan je obeležen u Dnevnoj bolnici Psihijatrije gde su zaposleni i pacijenti zajedno pričali na temu poverenja, a pacijenti su predstavili svoje radove, pesme i priče koje se odnose na ovu temu.

Ovim sloganom želimo da ukažemo na to da se mentalno zdravlje ne tiče samo pojedinca, bolesnih, već i zdravih. Koliko ćemo dobro funkcionisati zavisi i od toga koliko nam je bogata socijalna mreža, koliko smo kao zajednica pobedili stigmu koja prati traženje psihološke pomoći i ljude koji imaju psihološke probleme, kao i koliko kao društvo brinemo o ljudima koje je zadesila nesreća.
Poverenja čini samu srž izgradnje bliskih i solidarnih odnosa među ljudima i predstavlja važan resurs za (mentalno) zdravije društvo.


AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov