Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"

petak 24 novembar 2017
PILOT CENTAR ZA ŽRTVE SEKSUALNOG NASILJA
U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je 23.11.2017. godine na konferenciji za medije predstavljen rad Pilot centra za žrtve seksualnog nasilja i nove usluge za žrtve seksualnog nasilja, uoči obeležavanja Međunarodnog dana zaštite žena od nasilja i početka globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. >>
Bojan Vukov u petak 24 novembar 2017 - 06:05:12
četvrtak 23 novembar 2017
SVETI NEKTARIJE EGINSKI – SLAVA ONKOLOŠKOG ODELJENJA
Slava Onkološkog odeljenja Opšte bolnice Zrenjanin – Sveti Nektarije Eginski, obeležena je 22.11.2017. na tradicionalan način, u prisustvu velikog broja vernika, zdravstvenih radnika, građana i bivših i sadašnjih onkoloških pacijenata.
Sveti Nektarije Eginski proslavlja se u narodu kao veliki zaštitnik i pred Bogom zastupnik obolelih od malignih bolesti. U Kapeli, u bolničkom krugu je održana Liturgija i rezanje Slavskog kolača.
Kuma ovogodišnje Slave je Radmila Đakovački, odgovorna sestra stacionarnog odseka Onkološkog odeljenja. Kumstvo je preuzeo medicinski tehničar, Vladimir Ćurčić. >>
Bojan Vukov u četvrtak 23 novembar 2017 - 00:56:41
ponedeljak 20 novembar 2017
I NACIONALNI KONGRES GLAVNIH SESTARA SRBIJE BIĆE ODRŽAN U ZRENJANINU
I Nacionalni Kongres glavnih sestara Srbije „ZNANJEM DO PROMENA“ biće održan u Zrenjaninu, u organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije i Društva medicinskih sestara-tehničara i babica Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije. Rad Kongresa pomogla je Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije – ogranci Beograd, Niš, Kragujevac i Užice.
Kongres će biti održan u periodu 23.11 – 26.11.2017. godine, u sali hotela „Vojvodina“. Akreditovan je za lekare specijaliste svih specijalnosti, medicinske sestre, zdravstvene tehničare, laboratorijske tehničare, fizioterapeute i druge.
Kongres je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije pod akreditacionim brojem D-1-591/1 i bodovan sa sledećim bodovima:

12 bodova – predavači po pozivu
9 bodova – usmena prezentacija
7 bodova – poster prezentacija
6 bodova – pasivni slišalac

Bojan Vukov u ponedeljak 20 novembar 2017 - 06:50:04
VELIKO INTERESOVANJE SUGRAĐANA ZA BESPLATNE PREVENTIVNE PREGLEDE
U sklopu treće akcije besplatnih preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju zabeležen je izuzetno veliki odziv građana.

U Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin pregledano je 467 građana. Urađeno je 279 laboratorijskih analiza za utvrđivanje stanja hormona štitne žlezde, 155 ultrazvučnih pregleda abdomena i 33 mamografije.
Ukoliko posmatramo broj pregledanih građana u ostalim gradovima, odziv u Zrenjaninu je bio veliki:

Novi Sad – 555
Zrenjanin – 467
Subotica – 405
Senta – 316
Sombor – 231
Kikinda – 201
Vrbas – 196
Vršac - 170

Bojan Vukov u ponedeljak 20 novembar 2017 - 03:55:45
petak 17 novembar 2017
AKCIJA BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA

U sklopu akcije koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 19.11.2017. godine biće organizovani besplatni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin za sve zainteresovane građane.
Pregledi će se vršiti u periodu 8.00 – 16.00 sati i to: procena funkcije štitne žlezde – određivanje hormona, ultrazvuk abdomena i mamografija.
Pozivaju se građani koji nemaju zdravstvenih problema i ne leče se da obave preventivne preglede.
Mamografija se radi kod žena starijih od 40 godina, žena koje ovaj pregled nisu radile u toku poslednje dve godine i žena koje nisu obuhvaćene nacionalnim programom skrininga.
Preporuka je da se pre obavljanja ultrazvuka abdomena ne jede.
Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani.

Bojan Vukov u petak 17 novembar 2017 - 05:02:33
sreda 15 novembar 2017
OBELEŽENA LEKARSKA SLAVA – SVETI VRAČI KOZMA I DAMJAN
Lekarska slava – Sveti vrači Kozma i Damjan je obeležena u organizaciji Podružnice lekara Zrenjanin 14. novembra 2017. godine liturgijom i rezanjem Slavskog kolača u Hramu Uspeća Presvete Bogorodice, nakon čega je u Duhovnom centru “Prepodobni Rafailo Banatski” organizovan svečani prijem.U večernjim satima lekari su proslavu nastavili na tradicionalnom lekarskom balu koji je održan u hotelu „Vojvodina“.
Kumovi slave su bračni par dr Svjetlana Ždrale, šef Odseka neonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin i Mr sci dr Zdravko Ždrale, v.d direktora Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin. Kumstvo je preuzela dr Miloranka Kijurski, lekar Doma zdravlja Zrenjanin. >>
Bojan Vukov u sreda 15 novembar 2017 - 02:52:09
petak 10 novembar 2017
NAJAVA OBELEŽAVANJA LEKARSKE SLAVE
Lekarska slava – Sveti vrači Kozma i Damjan biće obeležena u utorak, 14. novembra, u organizaciji Podružnice lekara Zrenjanin.
U Hramu Uspenja Presvete Bogorodice (ulica Svetosavska br.2) će u 09.00 h biti održana Liturgija i rezanje Slavskog kolača, a u 10.30 h je organizovan svečani prijem u Duhovnom centru „Prepodobni Rafailo Banatski“. Uveče, u 20.00 h u maloj sali hotela „Vojvodina“ je predviđena slavska večera, tzv. lekarski bal.
Kumovi slave su bračni par dr Svjetlana Ždrale, šef Odseka neonatologije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin i Mr sci dr Zdravko Ždrale, v.d direktora Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.
Bojan Vukov u petak 10 novembar 2017 - 03:28:50
petak 27 oktobar 2017
SVETSKI DAN BORBE PROTIV MOŽDANOG UDARA
Povodom obeležavanja 29. oktobra, Svetskog dana borbe protiv moždanog udara, želimo da još jednom skrenemo pažnju na rasprostranjenost ove bolesti, značaj prevencije i ranog otkrivanja kao i o mogućnosti pravovremenog lečenja.
Akutni moždani udar je fokalni ili globalni poremećaj moždane funkcije koji naglo nastaje, traje duže od 60 min, a posledica je poremećeja moždane cirkulacije ili stanja u kojima protok krvi nije dovoljan da zadovolji potrebe mozga za kiseonikom i hranljivim materijama. Postoje dva tipa moždanog udara, ishemijski, kada dolazi do zapušenje krvnog suda, a koji se javlja u 75 do 80% slučajeva i hemoralgijski, kada dolazi do pucanja krvnog suda, koji je zastupljen u 20 do 25% slučajeva. >>
Bojan Vukov u petak 27 oktobar 2017 - 02:44:26
sreda 18 oktobar 2017
IZVRŠENA PROVERA PLANA ZA VANREDNE SITUACIJE U OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN
Dana 18.10.2017. godine u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin izvršena je redovna godišnja praktična provera planskih rešenja iz Plana za vanredne situacije Opšte bolnice.
Izvedena je vežba pod nazivom „Plamen 17“, a koja je organizovana i sprovedena na osnovu Odluke o organizovanju i izvođenju vežbe i Elaborata za njeno izvođenje. Ovim dokumentima utvrđeni su ciljevi i zadaci vežbe.
Vežbom je rukovodila v.d. direktorka Opšte bolnice dr Ivana Tešić, a Ivan Dajić, šef Odseka odbrane i zaštite, koordinirao je i usmeravao vežbovne aktivnosti. >>
Bojan Vukov u sreda 18 oktobar 2017 - 06:53:27
ponedeljak 16 oktobar 2017
OBAVLJENI BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI - VELIKO INTERESOVANJE SUGRAĐANA

Opšta bolnica “Đorđe Joanović” Zrenjanin i Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” Zrenjanin su u nedelju, 15.10.2017. godine organizovali besplatne preventivne preglede u sklopu akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

Pregledi su vršeni u periodu 8.00 – 16.00 sati. Interesovanje sugrađana je bilo veliko. U Opštoj bolnici Zrenjanin je 125 sugrađana obavilo vađenja krvi na PSA (tumor marker prostate), a ultrazvuk abdomena je obavljen kod 241 sugrađana.
U Domu zdravlja Zrenjanin je obavljeno 55 ginekološkiš pregleda, u sklopu kojih je rađena i kolposkopija i PAPA test.
Niko od građana koji su pregledani nije imao ozbiljnijih tegoba koje bi zahtevale urgentno zbrinjavanje.
Pravo na preglede su imali i građani koji nisu zdravstveno osigurani.

Bojan Vukov u ponedeljak 16 oktobar 2017 - 03:28:32
Idi na stranu   <<        >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov