Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"

petak 25 avgust 2017
DONACIJA BISKUPIJSKOG CARITASA U ZRENJANINU ODSEKU HEMODIJALIZE
Odsek hemodijalize Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je 25.08.2017. godine posetio predsednik Biskupijskog Caritasa u Zrenjaninu, Tibor Halmai, uručivši donaciju: vagu za merenje telesne težine, vrednosti 95.460,00 dinara i ćebad – 30 komada, vrednosti 50.700,00 dinara. Potreba za zanavljanjem ove robe je stalna, tako da je donacija od velikog značaja i pomoći, jer će zaposlenima olakšati rad, a pacijentima omogućiti boravak u boljim uslovima.
Bojan Vukov u petak 25 avgust 2017 - 14:15:34
četvrtak 17 avgust 2017
OPREDELJENA SREDSTVA ZA OPŠTU BOLNICU ZRENJANIN NA KONKURSU POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA ZDRAVSTVO
Na osnovu Javnog konkursa za finansiranje, odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2017. godini broj:138-401-3718/2017-2, dodeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 193.000.000,00 dinara.

- Opštoj bolnici „Đorđe Joanović„ Zrenjanin su opredeljena sredstva za nabavku, montažu i puštanje u rad rashladnog postrojenja - Čilera sa vazduhom hlađenim kondenzatorom rashladnog kapaciteta 1,2MW u iznosu od 15.700.000,00 dinara i nabavku podnog stacionarnog digitalnog RTG aparata za Odeljenje radiologije u iznosu od 10.000.000,00 dinara, što ukupno iznosi 25.700.000,00 dinara.

Bojan Vukov u četvrtak 17 avgust 2017 - 09:13:57
sreda 09 avgust 2017
PREDSEDNIK POKRAJINSKE VLADE I POKRAJINSKI SEKRETAR ZA ZDRAVSTVO POSETILI BOLNICU
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za zdravstvo Doc.dr Zoran Gojković i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez su 08.08.2017. godine posetili Zrenjanin. Nakon radne posete sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem posetili su Opštu bolnicu “Đorđe Joanović” Zrenjanin.
Obišli su pojedina odeljenja Bolnice, a v.d. direktora dr Jovan Sekulić je predstavio aktuelnu problematiku ustanove. Dogovoreno je da se intenzivira rad na projektima koji se odnose na održavanje i rekonstrukciju ustanove. “Ne možemo da dozvolimo da jedna tehnički dobro urađena bolnica nema sistem za klimatizaciju, ili da prokišnjava krov. To moramo hitno da menjemo” – istakao je Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Bojan Vukov u sreda 09 avgust 2017 - 11:44:57
ponedeljak 07 avgust 2017
ZAKAZIVANJE PREGLEDA
U okviru implementacije Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS) u Republici Srbiji, sa operativnim radom otpočeo je Nacionalni kol centar Ministarstva zdravlja putem koga građani mogu da zakažu pregled kod svog izabranog lekara, pedijatra, stomatologa ili ginekologa.
Telefon Nacionalnog Kol centra za zakazivanje pregleda u domovima zdravlja na teritoriji Republike Srbije je: 011-362-0000, a radno vreme je od 8 do 20 sati svakog radnog dana.
Službenici u Ministarstvu zdravlja javljaju se na telefone i pronalaze slobodne termine putem IZIS-a. Građanima se predlažu tri termina, a na njima je da odaberu onaj koji im najviše odgovara.
U sklopu istog sistema je omogućeno da izabrani lekar u domu zdravlja vrši zakazivanje pregleda kod lekara specijalista u bolnici.
Ovim načinom zakazivanja vremenom će se smanjiti redovi i pacijenti će brže dobiti termin za određeni pregled kod lekara specijaliste, bez odlaska u bolnicu.
>>
Bojan Vukov u ponedeljak 07 avgust 2017 - 10:19:18
ponedeljak 03 juli 2017
20 GODINA RADA ODELJENJA SPECIJALISTIČKO KONSULTATIVNIH PREGLEDA
Odeljenje specijalističko konsultativnih pregleda Opšte bolnice Zrenjanin je 30.06.2017. godine obeležilo 20 godina rada na ovoj lokaciji. Prisutan je bio veliki broj zaposlenih Bolnice i penzionera koji su radili na Odeljenju.
Prisutnima su se obratili direktor Bolnice, dr Jovan Sekulić, načelnica Odeljenja, dr Dragana Dujin Bajat, glavna sestra Bolnice, Andrijana Santovac i glavna sestra Odeljenja, Tereza Kerčov, podsetivši prisutne na bitne momente u proteklih 20 godina rada. >>
Bojan Vukov u ponedeljak 03 juli 2017 - 11:25:06
četvrtak 29 juni 2017
APEL SUGRAĐANIMA
Poštovani sugrađani,
S obzirom na to da su najavljene tropske temperature, a da u zgradi Nove bolnice centralna klimatizacija zbog kvara radi sa smanjenim kapacitetom, veoma je bitno da se izbegnu velike gužve i nepotrebna čekanja, kako zbog pacijenata, tako i zbog samih zaposlenih.
Molimo sugrađane koji dolaze u Specijalističku polikliniku Opšte bolnice Zrenjanin da se pridržavaju zakazanog termina, nema potrebe da dolaze ranije, i da dođu sa što je moguće manjom pratnjom.
Podsećamo da se zakazivanje pregleda kod lekara specijaliste vrši u Domu zdravlja kod izabranog lekara.
Bojan Vukov u četvrtak 29 juni 2017 - 09:37:30
ponedeljak 19 juni 2017
OBEZBEĐENA SREDSTVA ZA ANGIO SALU
Na 10. sednici Skupštine grada, koja je održana 15.06.2017. godine, jednoglasnim prihvatanjem odbornika je usvojen predlog zaključka o rekonstrukciji i adaptaciji prostora za angio salu u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin, na osnovu kog će Grad uložiti 6,7 miliona dinara budžetskih sredstava.
Dana10.05.2017.godine, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i kompanija “Siemens Healthcare” iz Beograda su potpisale Ugovor o nabavci tri angio-sale u vrednosti od 138,15 miliona dinara, koje će biti isporučene opštim bolnicama u Subotici, Somboru i Zrenjaninu.
Nabavka tri nove angio-sale predstavlja jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodini, jer angio-sale koje su veoma važne kada je reč o sanaciji posledica oboljenja od kardiovaskularnih bolesti, trenutno postoje samo u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Pacijenti iz Zrenjanina, Subotice i Sombora koji imaju problema sa infarktom miokarda i drugim bolestima krvnih sudova, morali su da stignu do Instituta u Sremskoj Kamenici da bi bili adekvatno lečeni. Sada će tu vrstu zdravstvene nege imati u svojim gradovima.
To će u praksi značiti adekvatniju, bolju i kvalitetniju dijagnostiku i zbrinjavanje pacijenata sa srčanim oboljenjima u ovim delovima Vojvodine, što je ogroman uspeh za zdravstvo u Vojvodini i u celoj našoj zemlji.
Bojan Vukov u ponedeljak 19 juni 2017 - 13:58:52
OBELEŽEN SVETSKI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI
U organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin, u prostorijama ove organizacije, svečano je obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, a ovogodišnji moto je: „Ne čekaj nezgodu. Preduzmi nešto. Daj krv. Daj krv sada. Daj krv redovno. “
Pored kulturno umetničkog programa u kojem su učestvovali učenici Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš” i Muzičke škole „Josif Marinković” iz Zrenjanina, višestrukim davaocima krvi i učenicima koji su dostavili najbolje radove na likovno-literarni konkurs uručena su priznanja i nagrade. >>
Bojan Vukov u ponedeljak 19 juni 2017 - 08:00:02
ponedeljak 29 maj 2017
MEDICINSKE SESTRE I TEHNIČARI IZ GRAČANICE POSETILI BOLNICU I DOM ZDRAVLJA
Savez zdravstvenih radnika Zrenjanin je u periodu 25.05-27.05.2017. godine ugostio medicinske sestre i tehničare iz Gračanice sa Kosova. Na osnovu projekta UNICEF-a „Strengthening child development and wellbeing through Mother and child counselling and home visiting program“, trebalo je da obave studijsku posetu, pa su na osnovu pozitivnog iskustva koleginica iz Kosovske Mitrovice, koje su prošle godine posetile Zrenjanin, odlučile su da se i one upoznaju sa najpozitivnijim principima dobre prakse rada medicinskih sestara i tehničara u Domu zdravlja Zrenjanin i Opštoj bolnici Zrenjanin. >>
Bojan Vukov u ponedeljak 29 maj 2017 - 13:25:24
četvrtak 18 maj 2017
DONACIJA RAČUNARA NLB BANKE
Na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, NLB banka je Pedijatrijskoj službi Opšte bolnice Zrenjanin donirala 5 računara, što je deo njihovih društveno odgovornih aktivnosti.
Pomoćnik direktora Bolnice, dr Vladimir Arbutinov i načelnica Službe, dr Tatjana Stanković zahvalili su se na donaciji istakavši njen značaj, jer smo od pre desetak godina vezani za informacioni sistem tako da je potreba za zanavljanjem ove opreme velika, I svakako će olakšati svakodnevni posao.
Bojan Vukov u četvrtak 18 maj 2017 - 11:47:16
Idi na stranu   <<        >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov