Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu. Nadamo se da Vam na ovaj način možemo pružiti informacije koje su vam potrebne o radu ustanove, njenoj organizaciji i kao svim odeljenjima/odsecima. Ovde se objavljuju vesti o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja koje vršimo, kao i bilten "Glas bolnice" koji je moguće preuzeti u .pdf formatu.


OPŠTA BOLNICA ZRENJANIN UČESTVOVALA NA MEĐUNARODNOM SIMPOZIJUMU „EMC2016“
U organizaciji Tehničkog Fakulteta "Mihajlo Pupin" Zrenjanin (Univerzitet u Novom Sadu), 17. i 18. juna 2016. godine, održan je šesti po redu međunarodni simpozijum EMC2016 (6th International Symposium "Engineering Management and Competitiveness"). Simpozijum je održan na Fakultetu za pomorstvo Kotor u Crnoj Gori.
Opšta bolnica Zrenjanin je aktivno učestvovala sa radom "EMERGING TECHNOLOGIES IN HEALTH CARE: OPPORTUNITIES FOR IMPROVING MANAGEMENT AND SERVICES". Autori su prof Bojan vukov i Doc dr med sci Dobrivoje Martinov. >>
Bojan Vukov u utorak 28 juni 2016 - 01:12:22
POVODOM DANA BORBE PROTIV AKUTNOG MOŽDANOG UDARA
U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin obeležen je Dan borbe protiv akutnog moždanog udara konferencijom za mediji na kojoj su dr Dragan Derikrava, šef Jedinice za moždani udar i dr Jelena Savić Jeremić, neurolog, govorili o ovoj bolesti.
Odeljenje neurologije u Opštoj bolnici Zrenjanin se bavi primarnim lečenjem i prevencijom akutnog moždanog udara. U okviru Odeljenja postoji Jedinica za moždani udar. U toku 2015. godine je kroz Odeljenje neurologije prošlo 1112 ležećih pacijenata, od toga je u Jedinici za moždani udar bilo 262 ležeća pacijenta.
Dr Dragan Derikrava je podsetio da postoje dva tipa moždanog udara. To su ishemijski, kada dolazi do zapušenje krvnog suda, a koji se javlja u 75 do 80% slučajeva i hemoralgijski, kada dolazi do pucanja krvnog suda, koji je zastupljen u 20 do 25% slučajeva.>>
Bojan Vukov u četvrtak 09 juni 2016 - 07:00:22
300 MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA ZAVRŠILO KURS „PROFESIONALNI IMIDŽ – GRADIMO SVOJOM KOMUNIKACIJOM“
U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin završen je kurs „Profesionalni imidž – gradimo svojom komunikacijom“, akreditovan odlukom br. 153-02-1696/2015. U okviru kursa je održano 9 predavanja u sklopu kojih su organizovane radionice, a koji je prošlo 300 medicinskih sestara i tehničara. Predavači su bili sms Nataša Majstorović, vodeća sestra Dnevne bolnice Psihijatrije i ssms Ivana Bujkov, glavna sestra Bolnice.
Pacijent je danas aktivno uključen u svoje lečenje, poseduje informacije o svojim pravima, u tome ima zakonsku i medijsku podršku, poseduje informacije o svojoj bolesti - koje su često dostupne na internetu, ali ima i bezbroj pitanja za zdravstvene radnike. Medicinske sestre i zdravstveni tehničari u eri velikih informacionih i komunikacijskih mogućnosti, trebalo bi da uvek proširuju svoje znanje kako iz stručnih oblasti tako i na području ličnih ljudskih kvaliteta. Može se reći da je neophodno posedovati određenu dozu „profesionale radoznalosti“, jer to će uvek biti podsticaj ličnoj nadogradnji.
Dobra komunikacija temelj je svakog odnosa. Važna je tokom procesa zdravstvene nege kako za pacijenta tako i za sestru-tehničara.
Komunikologija je pre svega nauka o komunikaciji, a pod tim se podrazumeva razmena: ideja, stavova, misli, informacija, emocija, osećanja i drugih sadržaja, kao način odnosa među ljudima uopšte a posebno u profesionalnom smislu.

CILJEVI KURSA:
-stalni rad na otklanjanju sopstvenih nesavršenosti u oblasti komunikologije
-istaći važnost dobrog profesionalnog ophođenja
-formiranje profesionalnog identiteta = profesionalni imidž
-učenje o korporativnoj kulturi
Bojan Vukov u ponedeljak 06 juni 2016 - 03:51:43
NAŠIM MEDICINSKIM SESTRAMA PRVO MESTO ZA POSTER-PREZENTACIJU
Na 15. simpozijumu medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije, koji je održan na Tari u periodu 18.05-22.05.2016. godine, od prijavljenih oko 100 radova, za najbolju poster – prezentaciju je proglašena poster – prezentacija naše dve medicinske sestre sa Otorinolaringološkog odeljenja, Bojane Milinković, kao autor i Marijane Stevanović, kao koautor.
Naslov prezentacije je „Faktori rizika za nastanak karcinoma larinksa“. Njihova usmena prezentacija je 2014. godine na simpozijumu na Tari takođe proglašena za najbolju.
Bojan Vukov u utorak 24 maj 2016 - 06:36:11
MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA – 12. MAJ
Međunarodni dan sestara obeležava se širom sveta svakog 12. maja, na godišnjicu rođenja Florence Nightingale – osnivača savremenog sestrinstva. Ovo je jedan od najznačajnijih događaja u sestrinskoj profesiji i obeležava se u celom svetu više od 20 godina. >>
Bojan Vukov u petak 13 maj 2016 - 01:34:30
SVETSKI DAN HIGIJENE RUKU U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA - 5.MAJ 2016. SAČUVAJTE ŽIVOTE – OPERITE SVOJE RUKE
Ove kao i prethodnih godina, 5. maja obeležen je Svetski dan higijene ruku u zdravstvenim ustanovama, koji je ustanovila Svetska zdravstvena organizacija (SZO) pod nazivom „Sačuvajte živote - operite svoje ruke".
Alijansa za bezbednost pacijenata Svetske zdravstvne organizacije (SZO) pod motom "Jačanje zdravstvenog sistema - higijena ruku su Vaša ulazna vrata" definisala je 10 razloga zbog kojih svaka zdravstvena ustanova treba da bude deo programa "Čista nega je sigurna nega". >>
Bojan Vukov u petak 06 maj 2016 - 05:19:48
PREGLEDI MLADEŽA BEZ UPUTA I BESPLATNO POVODOM OBELEŽAVANJA DANA BORBE PROTIV MELANOMA
Obaveštavaju se građani da će 16. maja 2016.godine moći da obave pregled sumnjivih mladeža bez uputa i besplatno u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice Zrenjanin, šalter br. 11-kožno. Povod je Evropski dan borbe protiv melanoma –EUROMELANOMA DAY.
Zakazivanje pregleda se vrši putem besplatne telefonske linije na broj: 0800 222 888 u periodu 09.05 - 11.05.2015. od 08.00-20.00h. Za pregled je potrebna samo overena zdravstvena knjižica.
Građani koji ne stignu da se prijave ne treba da brinu jer se ovakvi pregledi vrše svakodnevno uz uput.
Euromelanoma je panevropska kampanja prevencije raka kože koja ima za cilj da svima pruži informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože. Započeta u Belgiji 1999. godine, ova kampanja se proširila na 29 zemalja. Srbija je od 2008. godine uključena u panevropsku, humanitarnu, skrining kampanju protiv raka kože, a Opšta bolnica Zrenjanin je od samog početka učesnica.
Medijska kampanja Euromelanoma 2016 usmerena je ove godine na edukaciju građana o bezbednom boravku na suncu. Moto kampanje je “Sunce sija svuda, ne samo na plaži” kako bi se skrenula pažnja da se od štetnog UV zračenaj treba štititi i tokom boravka u gradu, na sportskim aktivnostima, tokom bavljenja poljoprivredom i baštovanstvom. Sunce je svuda oko nas, a odeća, šešir, naočare za sunce, nanošenje krema na otkrivene delove tela i izbegavanje boravka na direktnom suncu kada je njegovo zračenje najintenzivnije smanjiće rizik od oštećenja kože i očiju.
Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe, Evropskom akademijom za dermatologiju i venereologiju (EADV), a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Bojan Vukov u petak 06 maj 2016 - 03:51:22
OVAKO SMO U PEDIJATRIJSKOJ SLUŽBI OBELEŽILI USKRS
Bojan Vukov u četvrtak 05 maj 2016 - 07:08:22
URUČENA DONACIJA KOMPANIJE DON-DON PEDIJATRIJSKOJ SLUŽBI
Pedijatrijsku službu Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin posetio je rukovodilac pekare zrenjaninskog ogranka kompanije DON-DON, Goran Radovanović, uručivši donaciju – 100 kg smrznutih peciva. Ovo je prvi kontigent od ugovorenih 500 kg godišnje. >>
Bojan Vukov u sreda 27 april 2016 - 03:47:53
DIREKTORKA BOLNICE U RAZGOVORU SA PACIJENTIMA POVODOM SVETSKOG DANA ZDRAVLJA
Svetski dan zdravlja obeležava se 7. aprila, na dan kada je 1948. godine osnovana Svetska zdravstvena organizacija sa sedištem u Ženevi. Ovaj dan se ove godine obeležava pod sloganom “Pobedi dijabetes” sa ciljem da se poveća svest o dijabetesu koji je rastući globalni problem, kao i da se povede priča o tome koje posledice ima, naročito u zemljama nižeg razvoja, ali i da se povede konstruktivan dijalog o tome šta raditi da se uspostavi i poboljša prevencija ove bolesti i kako voditi računa o osobama koje su već obolele.(prezentacija) >>
Bojan Vukov u četvrtak 07 april 2016 - 06:37:20
Idi na stranu       >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

SVETSKI DAN HIGIJENE RUKU 2016

Radio televizija Vojvodine

ARHIVA VESTI

IN MEMORIAM

Glavni meni

SPISAK IZDANJA POPULARNE BELETRISTIKE

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov