Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu. Nadamo se da Vam na ovaj način možemo pružiti informacije koje su vam potrebne o radu ustanove, njenoj organizaciji i kao svim odeljenjima/odsecima. Ovde se objavljuju vesti o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja koje vršimo, kao i bilten "Glas bolnice" koji je moguće preuzeti u .pdf formatu.


NAŠIM MEDICINSKIM SESTRAMA PRVO MESTO ZA POSTER-PREZENTACIJU
Na 15. simpozijumu medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije, koji je održan na Tari u periodu 18.05-22.05.2016. godine, od prijavljenih oko 100 radova, za najbolju poster – prezentaciju je proglašena poster – prezentacija naše dve medicinske sestre sa Otorinolaringološkog odeljenja, Bojane Milinković, kao autor i Marijane Stevanović, kao koautor.
Naslov prezentacije je „Faktori rizika za nastanak karcinoma larinksa“. Njihova usmena prezentacija je 2014. godine na simpozijumu na Tari takođe proglašena za najbolju.
Bojan Vukov u utorak 24 maj 2016 - 06:36:11
MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA – 12. MAJ
Međunarodni dan sestara obeležava se širom sveta svakog 12. maja, na godišnjicu rođenja Florence Nightingale – osnivača savremenog sestrinstva. Ovo je jedan od najznačajnijih događaja u sestrinskoj profesiji i obeležava se u celom svetu više od 20 godina. >>
Bojan Vukov u petak 13 maj 2016 - 01:34:30
SVETSKI DAN HIGIJENE RUKU U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA - 5.MAJ 2016. SAČUVAJTE ŽIVOTE – OPERITE SVOJE RUKE
Ove kao i prethodnih godina, 5. maja obeležen je Svetski dan higijene ruku u zdravstvenim ustanovama, koji je ustanovila Svetska zdravstvena organizacija (SZO) pod nazivom „Sačuvajte živote - operite svoje ruke".
Alijansa za bezbednost pacijenata Svetske zdravstvne organizacije (SZO) pod motom "Jačanje zdravstvenog sistema - higijena ruku su Vaša ulazna vrata" definisala je 10 razloga zbog kojih svaka zdravstvena ustanova treba da bude deo programa "Čista nega je sigurna nega". >>
Bojan Vukov u petak 06 maj 2016 - 05:19:48
PREGLEDI MLADEŽA BEZ UPUTA I BESPLATNO POVODOM OBELEŽAVANJA DANA BORBE PROTIV MELANOMA
Obaveštavaju se građani da će 16. maja 2016.godine moći da obave pregled sumnjivih mladeža bez uputa i besplatno u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice Zrenjanin, šalter br. 11-kožno. Povod je Evropski dan borbe protiv melanoma –EUROMELANOMA DAY.
Zakazivanje pregleda se vrši putem besplatne telefonske linije na broj: 0800 222 888 u periodu 09.05 - 11.05.2015. od 08.00-20.00h. Za pregled je potrebna samo overena zdravstvena knjižica.
Građani koji ne stignu da se prijave ne treba da brinu jer se ovakvi pregledi vrše svakodnevno uz uput.
Euromelanoma je panevropska kampanja prevencije raka kože koja ima za cilj da svima pruži informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože. Započeta u Belgiji 1999. godine, ova kampanja se proširila na 29 zemalja. Srbija je od 2008. godine uključena u panevropsku, humanitarnu, skrining kampanju protiv raka kože, a Opšta bolnica Zrenjanin je od samog početka učesnica.
Medijska kampanja Euromelanoma 2016 usmerena je ove godine na edukaciju građana o bezbednom boravku na suncu. Moto kampanje je “Sunce sija svuda, ne samo na plaži” kako bi se skrenula pažnja da se od štetnog UV zračenaj treba štititi i tokom boravka u gradu, na sportskim aktivnostima, tokom bavljenja poljoprivredom i baštovanstvom. Sunce je svuda oko nas, a odeća, šešir, naočare za sunce, nanošenje krema na otkrivene delove tela i izbegavanje boravka na direktnom suncu kada je njegovo zračenje najintenzivnije smanjiće rizik od oštećenja kože i očiju.
Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe, Evropskom akademijom za dermatologiju i venereologiju (EADV), a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.
Bojan Vukov u petak 06 maj 2016 - 03:51:22
OVAKO SMO U PEDIJATRIJSKOJ SLUŽBI OBELEŽILI USKRS
Bojan Vukov u četvrtak 05 maj 2016 - 07:08:22
URUČENA DONACIJA KOMPANIJE DON-DON PEDIJATRIJSKOJ SLUŽBI
Pedijatrijsku službu Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin posetio je rukovodilac pekare zrenjaninskog ogranka kompanije DON-DON, Goran Radovanović, uručivši donaciju – 100 kg smrznutih peciva. Ovo je prvi kontigent od ugovorenih 500 kg godišnje. >>
Bojan Vukov u sreda 27 april 2016 - 03:47:53
DIREKTORKA BOLNICE U RAZGOVORU SA PACIJENTIMA POVODOM SVETSKOG DANA ZDRAVLJA
Svetski dan zdravlja obeležava se 7. aprila, na dan kada je 1948. godine osnovana Svetska zdravstvena organizacija sa sedištem u Ženevi. Ovaj dan se ove godine obeležava pod sloganom “Pobedi dijabetes” sa ciljem da se poveća svest o dijabetesu koji je rastući globalni problem, kao i da se povede priča o tome koje posledice ima, naročito u zemljama nižeg razvoja, ali i da se povede konstruktivan dijalog o tome šta raditi da se uspostavi i poboljša prevencija ove bolesti i kako voditi računa o osobama koje su već obolele.(prezentacija) >>
Bojan Vukov u četvrtak 07 april 2016 - 06:37:20
ODRŽANA OSMA PO REDU AKCIJA "UKLJUČI SE - POMOZI"
U subotu, 2. aprila 2016. godine, održana je osma po redu humanitarna akcija “Uključi se – pomozi!” u organizaciji Pokreta ,,Novi optimizam’’, Crvenog krsta Zrenjanina i Opšte bolnice “Đorđe Joanović.
Ovom prilikom od 42 pregledane osobe, 36 je dalo krv, i potpisano je 8 donorskih kartica za zaveštanje organa, najvećim delom su učestvovali stanovnici Studentskog doma u Zrenjaninu.
Ovakve akcije se svaka 4 meseca održavaju u Pozorišnom klubu ‘Zeleno zvono’, a cilj organizatora je podizanje svesti o značaju ovog humanog čina, kao i da podstaknu i druge institucije, udruženja, organizacije i što veći broj građana da se uključe.

Bojan Vukov u utorak 05 april 2016 - 00:43:23
DONACIJA KOMPANIJE DRÄXLMAIER PEDIJATRIJSKOJ SLUŽBI
Pedijatrijsku službu Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je 2. marta 2016. godine posetio direktor DRÄXLMAIER Grou iz Zrenjanina, Andreas Weber sa saradnicima, uručivši donaciju: 4 električne medicinske vage za merenje beba, 2 otoskopa i pulsni oksimetar. Vrednost donacije je 179.810,00 dinara. >>
Bojan Vukov u petak 04 mart 2016 - 06:47:51
PREDAVANJE U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA OBOLELIH OD REUMATSKIH BOLESTI
U organizaciji Udruženja obolelelih od reumatskih bolesti Srbije (ORS) je 26.02.2016. godine u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin organizovano predavanje namenjeno ljudima sa reumatskim bolestima, zdravstvenim radnicima i svim zainteresovanim stranama. >>
Bojan Vukov u četvrtak 03 mart 2016 - 07:32:23
Idi na stranu       >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

SVETSKI DAN HIGIJENE RUKU 2016

Radio televizija Vojvodine

ARHIVA VESTI

IN MEMORIAM

Glavni meni

SPISAK IZDANJA POPULARNE BELETRISTIKE

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov