Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"


POMOZITE PEDIJATRIJSKOJ SLUŽBIDobrodošli na zvaničnu prezentaciju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu. Nadamo se da Vam na ovaj način možemo pružiti informacije koje su vam potrebne o radu ustanove, njenoj organizaciji i kao svim odeljenjima/odsecima. Ovde se objavljuju vesti o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja koje vršimo, kao i bilten "Glas bolnice" koji je moguće preuzeti u .pdf formatu.


petak 23 februar 2018
BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI 25.02.2018.

U sklopu akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 25.02.2018. godine biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin za sve zainteresovane građane.

Pregledi će se vršiti u periodu 8.00 – 16.00 sati i to:

  • kardiološki pregledi (merenje krvnog pritiska, EKG i merenje šećera u krvi), koji će se obavljati u Specijalističkoj poliklinici, na šalteru broj 7.


  • Oftalmološki pregled, koji će se obavljati u Specijalističkoj poliklinici na šalteru broj 6.


  • Laboratorijske analize tumor markera CA-125 (za karcinom jajnika kod žena) i PSA (za karcinom prostate kod muškarac).


Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).
Bojan Vukov u petak 23 februar 2018 - 13:47:12
utorak 20 februar 2018
SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD MALIGNIH BOLESTI

Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti, 15. februar, uspostavljen je 2002. godine od strane Međunarodne konfederacije Udruženja roditelja dece obolele od raka, a danas se obeležava u više od 85 zemalja širom sveta. U Srbiji, prva udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti počela su sa radom početkom 90-ih godina prošlog veka. Na inicijativu udruženja roditelja i uz podršku Ministarstva zdravlja, Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti u našoj zemlji je 2013. godine postao deo nacionalnog Kalendara javnog zdravlja. >>

Bojan Vukov u utorak 20 februar 2018 - 05:50:51
utorak 30 januar 2018
PREDSEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE, ANA BRNABIĆ U OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN – DO RODITELJSKOG DODATKA NA JEDAN „KLIK“
Roditelji novorođenih beba u Zrenjaninu od danas će moći da se za roditeljski dodatak prijave onlajn i to u porodilištu. Nova funkcionalnost informacionog sistema eBeba, koji već omogućava upis deteta u matičnu knjigu rođenih, prijavu prebivališta i zdravstvenog osiguranja elektronskim putem – bez odlaska na šaltere različitih državnih institucija, predstavljena je u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.
Početku rada druge faze projekta „Bebo, dobrodošla na svet“ u tom gradu prisustvovala je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, kao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić-Dejanović. >>
Bojan Vukov u utorak 30 januar 2018 - 07:26:09
ponedeljak 29 januar 2018
OBAVLJENI BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI – VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA

Opšta bolnica “Đorđe Joanović” Zrenjanin je u nedelju, 28.01.2018. godine organizovala besplatne preventivne preglede u sklopu akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.
Pregledi su vršeni u periodu 8.00 – 16.00 sati. Interesovanje sugrađana je bilo veliko. U Opštoj bolnici Zrenjanin je pregledan 171 građanin, a urađeno je 184 pregleda. Od toga je urađeno 19 mamografija, 90 ultrazvučnih pregleda abdomena i 75 analiza krvi na tumor markere CEA i CA 19-9.
Niko od građana koji su pregledani nije imao ozbiljnijih tegoba koje bi zahtevale urgentno zbrinjavanje.
Pravo na preglede su imali i građani koji nisu zdravstveno osigurani.
Bojan Vukov u ponedeljak 29 januar 2018 - 02:36:30
petak 26 januar 2018
BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI 28.01.2018.
U sklopu akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 28.01.2018. godine biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin za sve zainteresovane građane.
Pregledi će se vršiti u periodu 8.00 – 16.00 sati i to: ultrazvuk abdomena i mamografija (koji se obavljaju na Odeljenju radiologije) i laboratorijske analize tumor markera CEA i Ca 19-9 (koje se obavljaju u Biohemijskoj laboratoriji).
Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola)

NAPOMENA za obavljanje pregleda:

• Mamografija se radi kod žena od 50 do 69 godina života, žena koje ovaj pregled nisu radile u toku poslednje dve godine i žena koje nisu obuhvaćene nacionalnim programom skrininga.

• Ultrazvuk abdomena – nakon 20.00 h prethodnog dana pacijent ne treba da unosi hranu, na dan pregleda ne unosi ni hranu ni tečnost.

• Analiza tumor markera CEA i Ca 19-9 se rade osobama koje imaju tegobe u smislu bolova u stomaku, koje gube na telesnoj težini ili imaju krv u stolici.

Bojan Vukov u petak 26 januar 2018 - 04:28:36
četvrtak 25 januar 2018
POSETE BOLESNICIMA SVEDENE NA MINIMUM

S obzirom na to da je u Vojvodini registrovan izrazito rastući trend stope incidencija oboljenja sličnih gripu i da ćemo ovih dana preći epidemiološki prag, obaveštavamo sugrađane da se od danas (25.01.2018.) potpuno zabranjujun posete u svim jedinicama intenzivne nege i Infektivnom odeljenju, a svim ostalim odeljenjima će biti omogućene posete - jedna osoba na jednog pacijenta i to u okviru vremena predviđenog za posete, od 14.00 do 16.00 h.


Bojan Vukov u četvrtak 25 januar 2018 - 02:53:58
utorak 23 januar 2018
KONKURS ZA IZBOR DIREKTORA
Bojan Vukov u utorak 23 januar 2018 - 04:15:30
četvrtak 04 januar 2018
GRADONAČELNIK URUČIO POKLONE BEBAMA
Prva beba rođena u 2018. godini na Odeljenju ginekologije i akušerstva Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu je Anamarija. Ona se rodila 1. januara u 3.25 časova i drugo je dete porodice Munćan iz Radojeva.
Tradicionalno, gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, zajedno sa direktorkom Bolnice, dr Ivanom Tešić je 1. januara obišao Porodilište i čestitao majkama praznik uručivši poklon pakete sa opremom i kozmetikom za bebe. Takođe, prvorođenoj bebi će biti uručeno auto-sedište, dar gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, što će dobiti sve bebe rođene na početku godine. >>
Bojan Vukov u četvrtak 04 januar 2018 - 05:47:18
sreda 03 januar 2018
OPŠTA BOLNICA ZRENJANIN OBELEŽILA 122 GODINE OD OSNIVANJA
Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je 28.12.2017. godine svečano obeležila 122 godine od osnivanja.
Svečanosti su prisustvovali zamenik gradonačelnika Saša Santovac i član Gradskog veća dr Mile Kovačević.

Direktorka Bolnice, dr Ivana Tešić se na kratko osvrnula na najvažnije momente u bogatom istorijatu zrenjaninske bolnice, a za ovu, 2017. godinu je posebno istakla datum 23. oktobar, kada su urađene prve tri koronarografije za teritoriju Grada Zrenjanina i Srednjeg Banata u angio sali. Ovom prilikom je najavila početak ugradnje stentova za elektivne pacijente u narednoj godini, a u bližoj budućnosti i zbrinjavanje pacijenata sa infarktom miokarda.

Saša Santovac se obratio prisutnima i istakao da za oko 200 hiljada stanovnika Srednjeg Banata ova zdravstvena ustanova ima nemerljiv značaj, i važno je istaći da su u izgradnju bolnice u pet ciklusa samodoprinosa, građani Zrenjanina i ostalih opština Srednjeg Banata izdvojili oko 50 miliona evra. >>
Bojan Vukov u sreda 03 januar 2018 - 05:38:33
utorak 26 decembar 2017
KOMPANIJA “DUNAV OSIGURANJE” OBRADOVALA NAJMLAĐE PACIJENTE NOVOGODIŠNJIM PAKETIĆIMA
Predstavnici glavne filijale u Zrenjaninu kompanije „Dunav osiguranje“ obradovali su najmlađe pacijente u Bolnici i poslali 40 novogodišnjih paketića Pedijatrijskoj službi Opšte bolnice Zrenjanin.
Ovo je tradicionalna akcija Kompanije i sprovodi se u celoj Srbiji, kako bi deci koja su za vreme novogodišnjih praznika na lečenju ulepšala vreme provedeno u bolnici.
Bojan Vukov u utorak 26 decembar 2017 - 02:38:37
Idi na stranu       >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov