Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu. Nadamo se da Vam na ovaj način možemo pružiti informacije koje su vam potrebne o radu ustanove, njenoj organizaciji i kao svim odeljenjima/odsecima. Ovde se objavljuju vesti o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja koje vršimo, kao i bilten "Glas bolnice" koji je moguće preuzeti u .pdf formatu.


Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije u novom prostoru
Obaveštavamo sugrađane da se Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije od kraja avgusta nalazi u prizemlju zgrade Internog odeljenja (sa leve strane). Ovo odeljenje je u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin formirano novembra 2009. godine. Od tada je bilo smešteno na 5. spratu zgrade Internog odeljenja, gde je Odeljenje reumatologije ustupilo deo svog prostora.
Prostor je adaptiran, funkcionalno dobro osmišljen, što omogućava lakši rad zaposlenima i ugodnije uslove za pacijente.
Bojan Vukov u petak 02 septembar 2016 - 03:52:20
U OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN ODRŽAN SASTANAK RADNE GRUPE PROJEKTA “ZAŠTITA ŽENA OD SEKSUALNOG NASILJA”
Dana 21.07.2016. godine u Opštoj bolnici”Đorđe. .Joanović” Zrenjanin održan je sastanak predstavnika Opšte bolnice “Đorđe Joanović” u Zrenjaninui sa predstavnicima institucije Ombudsmana APV – za oblast ravnopravnosti polova, predstavnicima Centra za socijalni rad u Zrenjaninu i MUP - a povodom Projekta “ Zaštite žena od seksualnog nasilja”, koji je nastavak projekta “Zaustavi-zaštiti-pomozi, snažniji institucionalni odgovor na rodno-zasnovano nasilje u AP Vojvodini”. >>
Bojan Vukov u petak 29 juli 2016 - 04:42:52
Porodilište u Zrenjaninu dobilo aparat za proveru sluha kod beba
Posetom Opštoj bolnici "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu uspešno se nastavlja humanitarna akcija "Blic fondacije" - “Srce za decu”, čiji je cilj da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner je RTS.
Odseku neonatologije Opšte bolnice u Zrenjaninu je uručen 46-ti skrining aparat za otkrivanje oštećenja sluha kod beba u okviru ove akcije. Od danas svakoj bebi koja se rodi u zrenjaninskom porodilištu biće proveren sluh. >>
Bojan Vukov u sreda 20 juli 2016 - 07:02:45
URUČENA DONACIJA KOMPANIJE DON-DON
Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je 19.07.2016. godine posetio rukovodilac pekare zrenjaninskog ogranka kompanije DON-DON, Goran Radovanović, uručivši donaciju – 300 kg smrznutih peciva. Pomoćnik direktora za medicinske poslove, Prim. mr sc med dr Dušan Velisavljev je iskazao zahvalnost na uručenoj donaciji.
Sledeći svoju opredeljenost da pomaže sve lokalne zajednice u kojima je prisutna, kompanija Don Don, u čijem sastavu posluje i zrenjaninski Žitoprodukt, uručila je danas u saradnji sa Bankom hrane novi kontigent donacije ustanovama u ovom gradu. Pored Bolnice, donacija je uručena i Školi za decu ometenu u psihofizičkom razvoju „9. maj“ i humanitarnom udruženju Duga.
U okviru svog društveno odogovornog poslovanja kompanija Don Don kontinuinirano pomaže brojne ustanove među kojima su prihvatilišta za decu i odrasle, škole, domovi u Beogradu, ali i u svim lokalnim sredinama u kojima posluje. U Zrenjaninu kompanija pomaže rad pedijatrijske službe Opšte bolnice, ali i drugih ustanova kojima je pomoć potrebna, a svoju humanitarnu misiju nastaviće i u narednom periodu.
Bojan Vukov u sreda 20 juli 2016 - 04:58:57
CT APARAT JE U FUNKCIJI
CT aparat u opštoj bolnici "Đorđe Joanović" Zrenjanin koji je bio u kvaru od 19.05.2016. godine, je nakon popravke i izvršene dozimetrijske kontrole, u funkciji od danas (11.07.2016.).
MajaSladojevic u ponedeljak 11 juli 2016 - 04:53:33
Dečjem odeljenju uručena donacija od škole stranih jezika "New age School"
U petak, (08.07.2016.) u 12.00h Dečjem odeljenju Opšte bonice Zrenjanin uručena je donacija od strane škole stranih jezika "New age School" na čelu sa direktorkom Matildom Vencel.
Dan pre Međunarodnog dana deteta, 31.06.2016. je održana priredba sa decom iz ove škole kada je ujedno beleženo i 400 godinaod od smrti Šekspira, a u sklopu projekta "Deca deci". Od prodatih ulaznica je kupljen televizor za potrebe Pedijatrijske službe.
Bojan Vukov u petak 08 juli 2016 - 05:59:41
OPŠTA BOLNICA ZRENJANIN UČESNICA PROJEKTA “JAČANJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE SREDNJOBANATSKOG OKRUGA”
Dana 6. jula 2016. godine direktorka Opšte bolnice “Đorđe Joanović” Zrenjanin, MSc dr Gordana Kozlovački je prisustvovala dodeli u Klubu poslanika od strane Ministarstva pravde i Ministarstva zdravlja ugovora o finansijskim sredstvima u iznosu od 8.264.114,80 dinara, koja dobija Opšta bolnica Zrenjanin za projektat ”Jačanje zdravstvene zaštite Srednjobanatskog okruga” sa kojim je aplikovala na konkursu Ministarstva pravde. Od 1200 ustanova koliko je aplikovalo, 67 ustanova je dobilo projekat, a od tih 67su 22 zdravstvene ustanove, od čega samo 4 opšte bolnice, pri čemu je Opšta bolnica Zrenjanin je visoko ocenjena. Projekat je koncipirala dr Gordana Kozlovački, kao i njegovu metodologiju, a samu izradu je vodio i realizovao multidisciplinarni tim i medicinskih i nemedicinskih službi u najkraćem mogućem roku, za svega 7 dana! Gradjani mogu da osećaju benefite projekta već za 5-6 meseci.
U isto vreme, bolnica očekuje ishod jednog IPA i jednog ADRION projekta vezano za unapredjenje efikasnosti rada putem reorganizacije, modernizacije i telemedicine."
MajaSladojevic u sreda 06 juli 2016 - 03:50:06
INFORMACIJA ZA JAVNOST
Obaveštavamo sugrađane da ambulantni rad sa pacijentima u Opštoj bolnici Zrenjanin (Specijalistička poliklinika i dijagnostičke službe) u letnjem periodu (juli, avgust) počinje u 06.30 h i završava se u 13.30 h.
Ukoliko dođe do promena bićete na vreme obavešteni.
Bojan Vukov u utorak 05 juli 2016 - 03:42:38
ZBRINJAVANJE POVREĐENIH U ŽITIŠTU
U noći između petka i subote (01.07 i 02.07.2016.) oko 2 sata kolima Službe hitne medicinske pomoći i kolima civila su donešene povređene osobe vatrenim oružjem iz Žitišta. U nekoliko minuta u Odeljenje za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja je primljeno 25 teško povređenih pacijenata. Na mestu su konstatovana 3 smrtna ishoda.
Ukupno je 7 povređenih poslato u tercijarne ustanove u Novom Sadu i Beogradu, a 3 pacijenta je pušteno kući.
U Opštoj bolnici Zrenjanin je operisano 8 pacijenata, hospitalizovano je 12, svi su van životne opasnosti.
Maksimalnim angažovanjem bolničke ekipe, svi su kompletno zbrinuti u maksimalno kratkom roku. Pored dežurne ekipe Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja, po pozivu i spontano je došlo još oko 30 medicinskih radnika; lekara, tehničara, instrumentara, anestetičara, kao i higijeničarke, portiri, vozači. Lekari i tehničari koji su bili na radnom mestu po drugim odeljenjima, organizovali su rad odeljenja i pritekli u pomoć kolegama. Saradnja sa pripadnicima policije je bila izuzetna, rodbina povređenih koja se u velikom broju skupila ispred ulaza je smirena i na svakih pola sata su informisani o stanju svojih najbližih.
Ministar zdravlja Republike Srbije, acc dr Zlatibor Lončar, a nakon njega i pokrajinski sekretar za zdravstvo, doc. dr Zoran Gojković, potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, gradonačelnik, Čedomir Janjić i načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu, Bojan Marković su zajedno sa direktorkom Bolnice obišli povređene u subotu 2. jula.
Zahvaljujući velikom odzivu i požrtvovanosti zaposlenih, kao i izuzetnoj organizaciji i koordinaciji u tako teškoj i neočekivanoj situaciji reagovano je na najbolji mogući način i spašeni su mnogi životi.
Bojan Vukov u ponedeljak 04 juli 2016 - 06:07:27
OPŠTA BOLNICA ZRENJANIN UČESTVOVALA NA MEĐUNARODNOM SIMPOZIJUMU „EMC2016“
U organizaciji Tehničkog Fakulteta "Mihajlo Pupin" Zrenjanin (Univerzitet u Novom Sadu), 17. i 18. juna 2016. godine, održan je šesti po redu međunarodni simpozijum EMC2016 (6th International Symposium "Engineering Management and Competitiveness"). Simpozijum je održan na Fakultetu za pomorstvo Kotor u Crnoj Gori.
Opšta bolnica Zrenjanin je aktivno učestvovala sa radom "EMERGING TECHNOLOGIES IN HEALTH CARE: OPPORTUNITIES FOR IMPROVING MANAGEMENT AND SERVICES". Autori su prof Bojan vukov i Doc dr med sci Dobrivoje Martinov. >>
Bojan Vukov u utorak 28 juni 2016 - 01:12:22
Idi na stranu       >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

SVETSKI DAN HIGIJENE RUKU 2016

Radio televizija Vojvodine

ARHIVA VESTI

IN MEMORIAM

Glavni meni

SPISAK IZDANJA POPULARNE BELETRISTIKE

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov