Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu. Nadamo se da Vam na ovaj način možemo pružiti informacije koje su vam potrebne o radu ustanove, njenoj organizaciji i kao svim odeljenjima/odsecima. Ovde se objavljuju vesti o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja koje vršimo, kao i bilten "Glas bolnice" koji je moguće preuzeti u .pdf formatu.


četvrtak 01 decembar 2016
VREDNA DONACIJA OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN U SKLOPU AKCIJE „BITKA ZA PORODIKLIŠTA“
Donacijom kompanije Nordeus u vrednosti preko 88.500 evra, danas je proglašena pobeda u četiri vojvođanske zdravstvene ustanove okviru akcije „Bitka za porodilišta“ Fonda B92. Zahvaljujući ovoj donaciji u potpunosti su podmirene potrebe za medicinskom opremom koja je neophodna za negu beba i porodilja u Zrenjaninu, Senti, Kikindi i Somboru.
Predstavnici kompanije Nordeus i Fonda B92 posetili su danas porodilište u Zrenjaninu kome je tom prilikom zvanično uručena oprema vredna oko 43.000 evra - po jedan inkubator, reanimacioni sto, ultrazvučni aparat i gasni analizator.>>
Bojan Vukov u četvrtak 01 decembar 2016 - 06:49:26
ponedeljak 28 novembar 2016
OPŠTA BOLNICA ZRENJANIN OBELEŽILA 121 GODINU OD OSNIVANJA
U Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin svečano je obeležena 121. godišnjica od osnivanja ove ustanove na sadašnjoj lokaciji. Pored velikog broja lekara, medicinskih sestara i tehničara, nemedicinskog osoblja, gostiju iz drugih zdravstvenih ustanova i ordinacija, svečanosti su prisustvovali i pokrajinski poslanik dr Predrag Matejin, kao i predstavnici grada Zrenjanina – gradonačelnik Čedomir Janjić, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i član Gradskog veća dr Miloš Kovačević.
>>
Bojan Vukov u ponedeljak 28 novembar 2016 - 06:57:31
20 GODINA RADA BOLNIČKOG VRTIĆA
Vrtić koji se nalazi u Pedijatrijskoj službi Opšte bolnice Zrenjanin, obeležio je 25.11.2016. godine jubilej – 20 godina postojanja.
Prisutne su pozdraviili direktor Predškolske ustanove, Vladimir Petrović, pomoćnik direktora Opšte bolnice Zrenjanin, dr Vladimir Arbutinov, pomoćnik direktora Predškolske ustanove, pedagog Olivera Manojlović, koja je u to vreme bila direktor i otvorila je ovaj vrtić vaspitačica koja radi u vrtiću, Marija Jašin.
Ovaj vrtić je osnovan 1996. godine.Tadašnja direktorka Predškolske ustanove, pedagog Olivera Manojlović uz saradnju sa tadašnjim načelnikom pedijatrije prim. dr Mihić Dragoljubom, organizovala je ovaj pionirski vaspitno-obrazovni rad. U Službi pedijatrije se leče deca uzrasta od 3 do 18 godina i svi su dobrodošli da u prostorijama vrtića prekrate vreme, opuste se, igraju i druže.
U početku je vrtić radio u popodnevnim satima, da bi kasnije prerastao u celodnevnu aktivnost. Velika i svetla prostorija vrtića, dobro opremljena igračkama i didaktičkim materijalom, pod brižnim okom vaspitača postala je utočište malim pacijentima, kao i njihovim roditeljima. Organizovane aktivnosti, igre, kreativni poduhvati, opuštanje uz literaturu iz bogate biblioteke - sve to male bolesnike odvraća od brige, straha,bolova i oslobađa od napetosti.
Vaspitači u bolničkom vrtiću u okviru vaspitno-obrazovnih zadataka posebnu pažnju obraćaju na strah i uznemirenost malih bolesnika. Zato se trude da im bolničke dane učine što zanimljivijim i da im olakšaju izolaciju od svakodnevnice.
Bojan Vukov u ponedeljak 28 novembar 2016 - 06:55:30
U OKVIRU PROJEKTA „RUKA TVOJE VOJVODINE“ PEDIJATRIJI 200 PAKETIĆA
U okviru projekta Radio televizije Vojvodine „Ruka tvoje Vojvodine“, u Kulturnom centru Zrenjanin, uz podršku Grada Zrenjanina, je 23.11.2016. održan koncert Velikog tamburaškog orkestra RTV. Učestvovali su i dečiji i mešoviti hor Pevačkog društva „Prepodobni Rafailo Banatski“ i Crkveno pevačko društvo „Žene mironosice“.
Tom prilikom Radio televizija Vojvodine je dodelila 200 paketića Pedijatrijskoj službi Opšte bolnice Zrenjanin.
Projekat „Ruka tvoje Vojvodine“ na taj način promoviše humanost i zajedništvo. Partner RTV-a je Fondacija „Novak Đoković“. Humanitarnu akciju darivanja mališana širom Vojvodine, pomogle su kompanije: Vox, Big Shoping Centar, Laguna, Dormeo i Univerexport.
U narednih mesec dana , u okviru Projekta, u saradnji sa lokalnim samoupravama, biće održana još dva koncerta, u Kovačici 02.12.2016. i u Somboru 16.12.2016. godine.

Bojan Vukov u ponedeljak 28 novembar 2016 - 06:46:17
petak 25 novembar 2016
OBELEŽENA ONKOLOŠKA SLAVA U OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN
Slava Onkološkog odeljenja Opšte bolnice Zrenjanin i slava bolničke kapele – Sveti Nektarije Eginski obeležena je 22.11.2016. na tradicionalan način, u prisustvu velikog broja vernika, zdravstvenih radnika, građana i bivših i sadašnjih onkoloških pacijenata. Sveti Nektarije Eginski proslavlja se u narodu kao veliki zaštitnik i pred Bogom zastupnik obolelih od malignih bolesti. U kapeli u bolničkom krugu je održana Liturgija i rezanje Slavskog kolača. Kume ovogodišnje Slave su Dragana Miljanović, medicinska sestra na Onkološkom odeljenju i Mirjana Ćuk, bivši pacijent Odeljenja, kumstvo je preuzela medicinska sestra Radmila Latinkić. Nakon održane liturgije i pozdravnih reči dr Vladimira Arbutinova, pomoćnika direktora za medicinske, prisutni su mogli da pogledaju prigodan program, koji je svojim zalaganjem obezbedila Mirjana Ćuk. U programu su recitacijama, pesmom i predstavom nastupili Ivana Sakač, Marijana Romanov, Danijela Kondić, Ana Šajrer, glumci Narodnog pozorišta ”Toša Jovanović” – Anđelka Davidovac, Milan Kočalović i Prvoslav Zakovski, bračni par Biljana i Milorad Martinov i novinarka Branka Jajić.
Bojan Vukov u petak 25 novembar 2016 - 02:32:54
ponedeljak 21 novembar 2016
OBJAVLJEN POZIV ZA NABAVKU MEDICINSKE OPREME ZA OPREMANJE TRI ANGIO SALE U ZRENJANINU, SOMBORU I SUBOTICI
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je javni poziv za podnošenje ponuda za nabavku medicinske opreme za opremanje tri sale za katetarizaciju (angio sale) za potrebe opštih bolnica u Subotici, Somboru i Zrenjaninu. Rok za podnošenje ponuda ističe 9. decembra 2016. godine. U skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o rebalnsu budžeta za 2016. godinu, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 150.000.000,00 dinara za realizaciju ovog projekta.
Opremanjem novih angiosala u više gradova u Vojvodini, doprineće se bržoj dijagnostici i zbrinjavanju pacijenata sa srčanim oboljenjima, koja su u Vojvodini jedan od vodećih uzroka smrtnosti. Srčane bolesti su uzrok više od polovine svih smrtnih ishoda u Vojvodini. Adekvatno i pravovremeno lečenje bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom je od odlučujućeg značaja za smanjenje smrtnosti i trajnih posledica na funkcionalni status bolesnika.
Efikasno lečenje bolesnika sa akutnim koronarnim sindromom zahteva što ravnomerniju geografsku raspoređenost angiosala. Trenutno u našoj zemlji ima 22 angiosale od kojih su samo dve u Vojvodini, i to u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Nabavkom još tri angiosale, koje će da budu smeštena u različitim krajevima Vojvodine, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine podržava politiku Pokrajinske vlade u obezbeđivanju zdravstvene zaštite koja je jednako dostupna svim građankama i građanima, kao i u očuvanju i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.
Značaj angio sale za Grad Zrenjanin i za Srednjobanatski okrug je neprocenjiv. Godišnji odliv pacijenata iz Srednjobanatskog okruga je 1000, što znači da će se u angio sali sprovoditi dijagnostika, a vremenom i terapijske procedure kod 1000 pacijenata godišnje.
Na obuku u IKVB Sremska Kamenica idu 2 lekara, 2 rendgen tehničara i 2 instrumentarke iz Opšte bolnice Zrenjanin. Prostor u Bolnici predvidjen za angio salu postoji ,a oprema se očekuje na proleće.
Bojan Vukov u ponedeljak 21 novembar 2016 - 04:36:29
utorak 15 novembar 2016
OBELEŽENA LEKARSKA SLAVA – SVETI VRAČI KOZMA I DAMJAN
Lekarska slava – Sveti vrači Kozma i Damjan je obeležena u organizaciji Podružnice lekara Zrenjanin 14. novembra 2016. godine liturgijom i rezanjem Slavskog kolača u Hramu Uspeća Presvete Bogorodice, nakon čega je u Duhovnom centru “Prepodobni Rafailo Banatski” organizovan svečani prijem.U večernjim satima lekari su proslavu nastavili na tradicionalnom lekarskom balu koji je održan u hotelu „Vojvodina“. >>
Bojan Vukov u utorak 15 novembar 2016 - 06:10:04
četvrtak 03 novembar 2016
KOMERCIJALNA BANKA ODRŽALA TRADICIJU POVODOM SVETSKOG DANA ŠTEDNJE - POKLONI BEBAMA -
Povodom Svetskog dana štednje, 31.10.2016. godine, Odsek akušerstva Opšte bolnice Zrenjanin su posetili predstavnici Komercijalne banke i uručili poklone bebama koje su roeđene toga dana.
Tradicionalno, već 12. godinu zaredom, Banka povodom Svetskog dana štednje bebama rođenim 31.10.2016. poklanja dinarske štedne uloge oročene na 3 meseca, sa početnim saldom u protivvrednosti od 50 EUR .
Ovoga puta je uručeno 8 (osam) poklon paketa, kako kažu u Banci, drago im je da Komercijalna banka ove godine može u tom broju da da svoj doprinos. >>
Bojan Vukov u četvrtak 03 novembar 2016 - 01:45:26
petak 28 oktobar 2016
SVETSKI DAN BORBE PROTIV MOŽDANOG UDARA
Povodom obeležavanja 29. novembra, Svetskog dana borbe protiv moždanog udara, želimo da još jednom skrenemo pažnju na rasprostranjenost ove bolesti, kako bi se podigla svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja kao i o mogućnostima pravovremenog lečenja.
Moždani udar predstavlja dosta čestu bolest, na svetu je na trećem mestu, odmah iza kardiovaskularnih i malignih oboljenja a u nekim zemljama je čak i na drugom mestu.
Postoje dva tipa moždanog udara, ishemijski, kada dolazi do zapušenje krvnog suda, a koji se javlja u 75 do 80% slučajeva i hemoralgijski, kada dolazi do pucanja krvnog suda, koji je zastupljen u 20 do 25% slučajeva. >>
Bojan Vukov u petak 28 oktobar 2016 - 04:28:15
utorak 25 oktobar 2016
U OPŠTOJ BOLNICI ZRENJANIN IZVRŠENA PRAKTIČNA PROVERA PLANSKIH REŠENJA IZ PLANA ZA VANREDNE SITUACIJE
Dana 25.10.2016. godine u Opštoj bolnici «Đorđe Joanović» Zrenjanin izvršena je redovna godišnja praktična provera planskih rešenja iz Plana za vanredne situacije Opšte bolnice. Toga dana izvedena je vežba pod nazivom «Zaštita 16», a koja je organizovana i sprovedena na osnovu Odluke o organizovanju i izvođenju vežbe i Elaborata za njeno izvođenje. Ovim dokumentima utvrđeni su ciljevi i zadaci vežbe.
Vežbom je rukovodio v.d. direktora Opšte bolnice dr Jovan Sekulić, a Ivan Dajić, šef Odseka odbrane i zaštite, koordinirao je i usmeravao vežbovne aktivnosti. Cilj vežbe bio je da se provere, obuče i osposobe zaposleni, kao i Služba obezbeđenja za izvršavanje zadataka u slučaju izbijanja požara i provera spremnosti za efikasnu zaštitu i evakuaciju
Zadaci koji su postavljeni pred učesnike u vežbi bili su: identifikacija i dojava požara, lokacija požara i njeno obezbeđenje, obaveštavanje Vatrogasno-spasilačke jedinice i pripreme za njen dolazak, obezbeđenje uslova za njeno delovanje (oslobađanje prilaza objektu, isključivanje struje) i početno gašenje požara. Takođe, zadatak je bio i izvršiti pripreme za evakuaciju ljudstva i sadejstvovati u evakuaciji
Vežba «Zaštita 16» izvedena je na Internom odeljenju, uz aktivno učešće zaposlenih, Službe obezbeđenja Opšte bolnice i Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Zrenjanina.
Bojan Vukov u utorak 25 oktobar 2016 - 05:30:22
Idi na stranu       >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

SVETSKI DAN HIGIJENE RUKU 2016

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov