Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"


POMOZITE PEDIJATRIJSKOJ SLUŽBIDobrodošli na zvaničnu prezentaciju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu. Nadamo se da Vam na ovaj način možemo pružiti informacije koje su vam potrebne o radu ustanove, njenoj organizaciji i kao svim odeljenjima/odsecima. Ovde se objavljuju vesti o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja koje vršimo, kao i bilten "Glas bolnice" koji je moguće preuzeti u .pdf formatu.


utorak 23 januar 2018
KONKURS ZA IZBOR DIREKTORA
Bojan Vukov u utorak 23 januar 2018 - 04:15:30
četvrtak 04 januar 2018
GRADONAČELNIK URUČIO POKLONE BEBAMA
Prva beba rođena u 2018. godini na Odeljenju ginekologije i akušerstva Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu je Anamarija. Ona se rodila 1. januara u 3.25 časova i drugo je dete porodice Munćan iz Radojeva.
Tradicionalno, gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, zajedno sa direktorkom Bolnice, dr Ivanom Tešić je 1. januara obišao Porodilište i čestitao majkama praznik uručivši poklon pakete sa opremom i kozmetikom za bebe. Takođe, prvorođenoj bebi će biti uručeno auto-sedište, dar gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, što će dobiti sve bebe rođene na početku godine. >>
Bojan Vukov u četvrtak 04 januar 2018 - 05:47:18
sreda 03 januar 2018
OPŠTA BOLNICA ZRENJANIN OBELEŽILA 122 GODINE OD OSNIVANJA
Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je 28.12.2017. godine svečano obeležila 122 godine od osnivanja.
Svečanosti su prisustvovali zamenik gradonačelnika Saša Santovac i član Gradskog veća dr Mile Kovačević.

Direktorka Bolnice, dr Ivana Tešić se na kratko osvrnula na najvažnije momente u bogatom istorijatu zrenjaninske bolnice, a za ovu, 2017. godinu je posebno istakla datum 23. oktobar, kada su urađene prve tri koronarografije za teritoriju Grada Zrenjanina i Srednjeg Banata u angio sali. Ovom prilikom je najavila početak ugradnje stentova za elektivne pacijente u narednoj godini, a u bližoj budućnosti i zbrinjavanje pacijenata sa infarktom miokarda.

Saša Santovac se obratio prisutnima i istakao da za oko 200 hiljada stanovnika Srednjeg Banata ova zdravstvena ustanova ima nemerljiv značaj, i važno je istaći da su u izgradnju bolnice u pet ciklusa samodoprinosa, građani Zrenjanina i ostalih opština Srednjeg Banata izdvojili oko 50 miliona evra. >>
Bojan Vukov u sreda 03 januar 2018 - 05:38:33
utorak 26 decembar 2017
KOMPANIJA “DUNAV OSIGURANJE” OBRADOVALA NAJMLAĐE PACIJENTE NOVOGODIŠNJIM PAKETIĆIMA
Predstavnici glavne filijale u Zrenjaninu kompanije „Dunav osiguranje“ obradovali su najmlađe pacijente u Bolnici i poslali 40 novogodišnjih paketića Pedijatrijskoj službi Opšte bolnice Zrenjanin.
Ovo je tradicionalna akcija Kompanije i sprovodi se u celoj Srbiji, kako bi deci koja su za vreme novogodišnjih praznika na lečenju ulepšala vreme provedeno u bolnici.
Bojan Vukov u utorak 26 decembar 2017 - 02:38:37
ponedeljak 04 decembar 2017
SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE
Povodom obeležavanja 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv HIV-a, dr Dragan Tošić, načelnik Infektivnog odeljenja Opšte bolnice “Đorđe Joanović” Zrenjanin se obratio medijima sa ciljem da još jednom skrenemo pažnju na rasprostranjenost ove bolesti, značaj prevencije i ranog otkrivanja kao i o mogućnosti pravovremenog lečenja.
Poslednjih godina je lečenje osoba zaraženih virusom HIV uznapredovalo zahvaljujući antiretrovirusnoj terapiji. Danas, HIV pozitivni pacijenti mogu da žive više decenija, dok je ranije, pre uvođenja antiretrovirusne terapije, njihov životni vek bio svega par godina. Cilj Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i lekara koji se bave ovim problemom jeste da se HIV pozitivne osobe što ranije otkriju. Međutim oni se kasno javljaju, onda kada se pojave prvi simptomi, što značajno umanjuje efekat terapije i skraćuje život pacijenta. Cilj je da bar 90% HIV pozitivnih osoba na vreme počne da uzima terapiju. Danas je terapija antiretrovirusna, i u kombinaciji 3-4 leka dala je značajne rezultate. Zahvaljujući njoj SIDA je danas hronična infektivna bolest koja ulazi u jednu fazu koja se dugo leči, period lečenja je značajno produžen, i pacijenti mogu da dožive prosečnu starost.
U Srednjobanatskom okrugu registrovano je 25 HIV pozitivnih osoba, od kojih je desetoro preminulo. Pretpostavlja se da je broj inficiranih duplo veći, ali da ti slučajevi nisu otkriveni ili evidentirani. Dijagnostika se obavlja jednostavnim testovima, prvenstveno u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin, a i u Opštoj bolnici Zrenjanin. Virus se može otkriti četiri do šest nedelja nakon prodora u organizam domaćina, dok se sigurna dijagnostika može uspostaviti nakon 6 meseci. Novootkriveni slučajevi prosleđuju se ustanovama tercijarnog nivoa, klinikama za infektivne i tropske bolesti u Novom Sadu i Beogradu.
Bojan Vukov u ponedeljak 04 decembar 2017 - 02:37:18
sreda 29 novembar 2017
PRVI KONGRES GLAVNIH SESTARA SRBIJE ODRŽAN U ZRENJANINU
I Nacionalni Kongres glavnih sestara Srbije „ZNANJEM DO PROMENA“ je uz podršku Grada Zrenjanina, održan u hotelu Vojvodina, u organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije i Društva medicinskih sestara-tehničara i babica Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije. >>
Bojan Vukov u sreda 29 novembar 2017 - 01:38:44
petak 24 novembar 2017
PILOT CENTAR ZA ŽRTVE SEKSUALNOG NASILJA
U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je 23.11.2017. godine na konferenciji za medije predstavljen rad Pilot centra za žrtve seksualnog nasilja i nove usluge za žrtve seksualnog nasilja, uoči obeležavanja Međunarodnog dana zaštite žena od nasilja i početka globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. >>
Bojan Vukov u petak 24 novembar 2017 - 06:05:12
četvrtak 23 novembar 2017
SVETI NEKTARIJE EGINSKI – SLAVA ONKOLOŠKOG ODELJENJA
Slava Onkološkog odeljenja Opšte bolnice Zrenjanin – Sveti Nektarije Eginski, obeležena je 22.11.2017. na tradicionalan način, u prisustvu velikog broja vernika, zdravstvenih radnika, građana i bivših i sadašnjih onkoloških pacijenata.
Sveti Nektarije Eginski proslavlja se u narodu kao veliki zaštitnik i pred Bogom zastupnik obolelih od malignih bolesti. U Kapeli, u bolničkom krugu je održana Liturgija i rezanje Slavskog kolača.
Kuma ovogodišnje Slave je Radmila Đakovački, odgovorna sestra stacionarnog odseka Onkološkog odeljenja. Kumstvo je preuzeo medicinski tehničar, Vladimir Ćurčić. >>
Bojan Vukov u četvrtak 23 novembar 2017 - 00:56:41
ponedeljak 20 novembar 2017
I NACIONALNI KONGRES GLAVNIH SESTARA SRBIJE BIĆE ODRŽAN U ZRENJANINU
I Nacionalni Kongres glavnih sestara Srbije „ZNANJEM DO PROMENA“ biće održan u Zrenjaninu, u organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije i Društva medicinskih sestara-tehničara i babica Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije. Rad Kongresa pomogla je Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije – ogranci Beograd, Niš, Kragujevac i Užice.
Kongres će biti održan u periodu 23.11 – 26.11.2017. godine, u sali hotela „Vojvodina“. Akreditovan je za lekare specijaliste svih specijalnosti, medicinske sestre, zdravstvene tehničare, laboratorijske tehničare, fizioterapeute i druge.
Kongres je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije pod akreditacionim brojem D-1-591/1 i bodovan sa sledećim bodovima:

12 bodova – predavači po pozivu
9 bodova – usmena prezentacija
7 bodova – poster prezentacija
6 bodova – pasivni slišalac

Bojan Vukov u ponedeljak 20 novembar 2017 - 06:50:04
VELIKO INTERESOVANJE SUGRAĐANA ZA BESPLATNE PREVENTIVNE PREGLEDE
U sklopu treće akcije besplatnih preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju zabeležen je izuzetno veliki odziv građana.

U Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin pregledano je 467 građana. Urađeno je 279 laboratorijskih analiza za utvrđivanje stanja hormona štitne žlezde, 155 ultrazvučnih pregleda abdomena i 33 mamografije.
Ukoliko posmatramo broj pregledanih građana u ostalim gradovima, odziv u Zrenjaninu je bio veliki:

Novi Sad – 555
Zrenjanin – 467
Subotica – 405
Senta – 316
Sombor – 231
Kikinda – 201
Vrbas – 196
Vršac - 170

Bojan Vukov u ponedeljak 20 novembar 2017 - 03:55:45
Idi na stranu       >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov