Pretraga Opšta bolnica Đorđe Joanović Zrenjanin

Bilten "Glas bolnice"

Tekst o JZPZ

Palijativno zbrinjavanje

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji"

Imate pravo!

Kampanja "I plus i minus!"

Produži život

Projekat "Razvoj zdravstva Srbije"


POMOZITE PEDIJATRIJSKOJ SLUŽBI
Dobrodošli na zvaničnu prezentaciju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu. Nadamo se da Vam na ovaj način možemo pružiti informacije koje su vam potrebne o radu ustanove, njenoj organizaciji i kao svim odeljenjima/odsecima. Ovde se objavljuju vesti o novim metodama dijagnostikovanja i lečenja koje vršimo, kao i bilten "Glas bolnice" koji je moguće preuzeti u .pdf formatu.


ponedeljak 03 juli 2017
20 GODINA RADA ODELJENJA SPECIJALISTIČKO KONSULTATIVNIH PREGLEDA
Odeljenje specijalističko konsultativnih pregleda Opšte bolnice Zrenjanin je 30.06.2017. godine obeležilo 20 godina rada na ovoj lokaciji. Prisutan je bio veliki broj zaposlenih Bolnice i penzionera koji su radili na Odeljenju.
Prisutnima su se obratili direktor Bolnice, dr Jovan Sekulić, načelnica Odeljenja, dr Dragana Dujin Bajat, glavna sestra Bolnice, Andrijana Santovac i glavna sestra Odeljenja, Tereza Kerčov, podsetivši prisutne na bitne momente u proteklih 20 godina rada. >>
Bojan Vukov u ponedeljak 03 juli 2017 - 04:25:06
četvrtak 29 juni 2017
APEL SUGRAĐANIMA
Poštovani sugrađani,
S obzirom na to da su najavljene tropske temperature, a da u zgradi Nove bolnice centralna klimatizacija zbog kvara radi sa smanjenim kapacitetom, veoma je bitno da se izbegnu velike gužve i nepotrebna čekanja, kako zbog pacijenata, tako i zbog samih zaposlenih.
Molimo sugrađane koji dolaze u Specijalističku polikliniku Opšte bolnice Zrenjanin da se pridržavaju zakazanog termina, nema potrebe da dolaze ranije, i da dođu sa što je moguće manjom pratnjom.
Podsećamo da se zakazivanje pregleda kod lekara specijaliste vrši u Domu zdravlja kod izabranog lekara.
Bojan Vukov u četvrtak 29 juni 2017 - 02:37:30
ponedeljak 19 juni 2017
OBEZBEĐENA SREDSTVA ZA ANGIO SALU
Na 10. sednici Skupštine grada, koja je održana 15.06.2017. godine, jednoglasnim prihvatanjem odbornika je usvojen predlog zaključka o rekonstrukciji i adaptaciji prostora za angio salu u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin, na osnovu kog će Grad uložiti 6,7 miliona dinara budžetskih sredstava.
Dana10.05.2017.godine, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i kompanija “Siemens Healthcare” iz Beograda su potpisale Ugovor o nabavci tri angio-sale u vrednosti od 138,15 miliona dinara, koje će biti isporučene opštim bolnicama u Subotici, Somboru i Zrenjaninu.
Nabavka tri nove angio-sale predstavlja jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodini, jer angio-sale koje su veoma važne kada je reč o sanaciji posledica oboljenja od kardiovaskularnih bolesti, trenutno postoje samo u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Pacijenti iz Zrenjanina, Subotice i Sombora koji imaju problema sa infarktom miokarda i drugim bolestima krvnih sudova, morali su da stignu do Instituta u Sremskoj Kamenici da bi bili adekvatno lečeni. Sada će tu vrstu zdravstvene nege imati u svojim gradovima.
To će u praksi značiti adekvatniju, bolju i kvalitetniju dijagnostiku i zbrinjavanje pacijenata sa srčanim oboljenjima u ovim delovima Vojvodine, što je ogroman uspeh za zdravstvo u Vojvodini i u celoj našoj zemlji.
Bojan Vukov u ponedeljak 19 juni 2017 - 06:58:52
OBELEŽEN SVETSKI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI
U organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin, u prostorijama ove organizacije, svečano je obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, a ovogodišnji moto je: „Ne čekaj nezgodu. Preduzmi nešto. Daj krv. Daj krv sada. Daj krv redovno. “
Pored kulturno umetničkog programa u kojem su učestvovali učenici Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš” i Muzičke škole „Josif Marinković” iz Zrenjanina, višestrukim davaocima krvi i učenicima koji su dostavili najbolje radove na likovno-literarni konkurs uručena su priznanja i nagrade. >>
Bojan Vukov u ponedeljak 19 juni 2017 - 01:00:02
ponedeljak 29 maj 2017
MEDICINSKE SESTRE I TEHNIČARI IZ GRAČANICE POSETILI BOLNICU I DOM ZDRAVLJA
Savez zdravstvenih radnika Zrenjanin je u periodu 25.05-27.05.2017. godine ugostio medicinske sestre i tehničare iz Gračanice sa Kosova. Na osnovu projekta UNICEF-a „Strengthening child development and wellbeing through Mother and child counselling and home visiting program“, trebalo je da obave studijsku posetu, pa su na osnovu pozitivnog iskustva koleginica iz Kosovske Mitrovice, koje su prošle godine posetile Zrenjanin, odlučile su da se i one upoznaju sa najpozitivnijim principima dobre prakse rada medicinskih sestara i tehničara u Domu zdravlja Zrenjanin i Opštoj bolnici Zrenjanin. >>
Bojan Vukov u ponedeljak 29 maj 2017 - 06:25:24
četvrtak 18 maj 2017
DONACIJA RAČUNARA NLB BANKE
Na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, NLB banka je Pedijatrijskoj službi Opšte bolnice Zrenjanin donirala 5 računara, što je deo njihovih društveno odgovornih aktivnosti.
Pomoćnik direktora Bolnice, dr Vladimir Arbutinov i načelnica Službe, dr Tatjana Stanković zahvalili su se na donaciji istakavši njen značaj, jer smo od pre desetak godina vezani za informacioni sistem tako da je potreba za zanavljanjem ove opreme velika, I svakako će olakšati svakodnevni posao.
Bojan Vukov u četvrtak 18 maj 2017 - 04:47:16
ponedeljak 15 maj 2017
OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA
Međunarodni dan medicinskih sestara obeležen je u Zrenjaninu 12. maja Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu, u organizaciji Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin. Velikom broju prisutnih medicinskih sestara i tehničara Regiona i gostima obratila se predsednica Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin, Djurdjica Šljapić, nakon nje prisutne je pozdravio zamenik gradonačelnika, Saša Santovac. Prezentovana je tema: „Savremeno sestrinstvo-sestrinska dokumentacija i sestrinske dijagnoze“. Na Svečanoj akademiji dodeljena su i Posebna priznanja, Povelje i Srebrni znaci medicinskim sestrama i tehničarima koji su svojim radom zaslužili ovo laskavo priznanje. >>
Bojan Vukov u ponedeljak 15 maj 2017 - 06:05:30
I – TAXI: BUDIMO HUMANI
Zaposleni u kompaniji I-TAXI su 11.05.2017. godine dobrovoljno dali krv na Odeljenju transfuzije krvi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin.
Pored toga, ova kompanija je obezbedila poklon vaučere za besplatnu vožnju svima koji su do kraja dana dobrovoljno dali krv. Zahvaljujemo se na lepoj saradnji i humanom i lepom gestu.

Bojan Vukov u ponedeljak 15 maj 2017 - 01:23:52
utorak 09 maj 2017
ODOBRENA SREDSTVA ZA POPRAVKU CT APARATA

U skladu sa utvrđenim prioritetima ulaganja u zdravstvo, Pokrajinska vlada je na sednici održanoj 05.05.2017. godine odlučila da Opštoj bolnici „Đorđe Joanović” Zrenjanin usmeri 11.520.000,00 dinara za troškove popravke CT aparata, kako bi ovaj skener ponovo bio osposobljen za pregled pacijenata.
Aparat je u Opštoj bolnici Zrenjanin u funkciji od 24.06.2008. godine, na njemu se mesečno obavi oko 670 usluga. Do kvara je došlo 03.04.2017. godine.
Do popravke aparata, hitna stanja se zbrinjavaju po dogovoru sa institutima (Centar za radiologiju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici), tako da je ta oblast pokrivena. Ležeće pacijente transportujemo i u Opštu bolnicu u Subotici.
Uput za odloženu (nehitnu) CT dijagnostiku u drugu zdravstvenu ustanovu, istog ili višeg nivoa zdravstvene zaštite daje izabrani lekar Doma zdravlja na osnovu mišljenja lekara specijaliste. Uput je potrebno overiti u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Bojan Vukov u utorak 09 maj 2017 - 04:33:19
BEBAMA ROĐENIM U NEDELJI CRVENOG KRSTA OBEZBEĐENI BEBI PAKETI
Povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, tradicionalnom akcijom „Paket za novorođenu bebu“, Službu ginekologije i akušerstva Opšte bolnice Zrenjanin je posetila predsednica Crvenog krsta Zrenjanin, dr Sonja Kapeler Puškarić sa volonterima. Zahvaljujući Crvenom krstu Vojvodine, svim porodicama čije bebe budu rođene tokom Nedelje Crvenog krsta u Opštoj bolnici Zrenjanin biće uručeni bebi paketi.
Bojan Vukov u utorak 09 maj 2017 - 01:23:24
Idi na stranu       >>  

AZUS

Brojač

Zahvalnica Građanima

IN MEMORIAM

Glavni meni

Novi nacionalni vodiči

Bilten psihijatrijskog odelenja

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" Zrenjanin
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License. | Designed by Bojan Vukov